Mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie zorgt voor een gezonde, schone lucht in huis of kantoor

Mechanische ventilatie zorgt voor een gezonde, schone lucht in huis of kantoor. Tenminste, bij vakkundige aanleg en regelmatig onderhoud ervan. Mechanische afvoer ventileert in dat geval beter dan natuurlijke ventilatie.

Mechanische ventilatie zuigt lucht uit een vertrek met een speciale ventilator en afzuigventielen op het plafond. Met een standenschakelaar regelt u zelf hoeveel lucht wordt afgezogen. Via ventilatieroosters of klepramen komt er verse buitenlucht naar binnen. Ideaal voor bijvoorbeeld uw keuken, badkamer of toilet. Afhankelijk van het type mechanische ventilatie dat u kiest, kan de warmte van de afgevoerde lucht gebruikt worden om uw woning te verwarmen.

Onderhoud van mechanische ventilatie

Om te kunnen blijven profiteren van gezonde lucht door mechanische ventilatie is onderhoud van de filters en ventielen nodig. U voorkomt daarmee vervuiling van het systeem, onnodige slijtage en risico’s voor de gezondheid. Ook geluidsoverlast blijft binnen de perken.

Warmtewacht uit Rijnsburg adviseert u graag over de keuze, aanleg en het onderhoud van mechanische ventilatie. Wij werken met ventilatieboxen van het merk Itho Ecofan. Deze hebben een lager energieverbruik dan andere. Bovendien is het mogelijk op deze boxen een draadloze afstandsbediening aan te sluiten. De ventilatie box is hierdoor nóg zuiniger.

Neem contact op voor vrijblijvend advies.