Warmtepomp

De warmtepomp wordt een steeds populairder alternatief voor de cv-ketel. En daar zijn een aantal goede reden voor. De warmtepomp is namelijk een duurzame oplossing die warmte onttrekt aan natuurlijke bronnen, zoals de buitenlucht of de bodemwarmte. Daarnaast kun je een warmtepomp ook gebruiken in combinatie met je cv-ketel. Dat bespaart veel gas. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

 

Wil je graag jouw verwarming verduurzamen? Dan is het installeren van een hybride warmtepomp vaak een goede optie. In een hybride systeem werken de cv-ketel en warmtepomp samen om jouw huis van warmte en warm water te voorzien. Dit bespaart veel gas: je hebt nog maar een derde nodig van wat je nu verbruikt.


Een warmtepomp gebruikt een duurzame bron, zoals de buitenlucht, om je woning te verwarmen. De warmtepomp zelf werkt op elektriciteit. Voor elke kW stroom die je erin stopt, levert de warmtepomp 5 kW aan warmte. Omdat de cv-ketel alleen bijspringt als het heel koud is of als je warm water gebruikt, bespaar je al snel 60% op je gasrekening. In combinatie met groene stroom is je warmtepomp CO2-neutraal.

 

Hybride warmtepomp. Compress 3400i split buitenunit gecombineerd met de wandhangende Compress 3400i binnenunit en een (aanwezige) cv-ketel. Hybride oplossing met warm water via het HR-toestel.


Compress 3400i-serie
De nieuwe split luchtwarmtepompen van Nefit Bosch, de Compress 3400i serie, bieden hoogwaardige technologie voor de prijs van een instapmodel. Er zijn zowel volledig gasloze, als hybride varianten van 4 tot 14 kW..

 

Hybride warmtepomp zonder binnenunit, buffervat of aanpassingen. Kan worden aangesloten op Nefit cv-ketels (en op termijn ook op andere merken cv-ketels*). Verkrijgbaar in de vermogens: 4, 5 en 7 kW.


De Compress Hybrid 5800i AW maakt gebruik van het natuurlijke koudemiddel R290 (propaan) en is met slechts 26 dB(A) op 3 meter zo goed als onhoorbaar.


Het hybride systeem kan worden bediend via de nieuwe Bosch CH120 thermostaat of via Bosch EasyControl met de bijbehorende app. 

York warmtepomp.jpg
Nefit warmtepomp.jpg
Nefit warmtepomp binnenunit.jpg